Here I present you a fabulous austrian recipe for a creamy dessert. It tastes acute and sweet. You have the feeling its melting on your tongue.
For the Chestnuts-Kiss you need:
450 g chestnuts-mousse
225 g powdered sugar
1 yolk
4 tablesp. butter
2 tablesp. cacao
200 g shortbread
125 ml milk
cooking choclate
For the Buttercream:
75 g butter
175 g powdered sugar
3 tablesp. cacao
5 drops of vanilla-aroma
2-3 tablesp. milk
First you mix the chestnuts cream with the sugar, yolk, butter and cacao until you have a cream.
You soak the shortbread into milk and take a bowl which you line with the soaked shortbread. Into this bowl you fill the chestnuts-cream and put the rest of the soaked shortbread over the cream. Now you have to take the bowl into the fridge over night.
At the next day you have to prepare the buttercream. You mix the ingredients for the cream until you get an enamel. Then you dismantle the chestnuts-cake with a big blade out of the bowl and rush it on a big plate. You coat the cake with the butter cream and grate some of the cooking choclate over the cake.
The cake is very creamy and soft.
You can enjoy it with light whipping cream.
It tastes also good with a lil bit rum inside the chestnuts cream.
Because the Chestnuts-Kiss is very sweet you better enjoy it with a strong italien espresso without sugar.
Don't forget that you have to prepare this dessert one day before you can enjoy it!!!
Bon Appetit :-)
Hier präsentiere ich ein fabelhaftes österreichisches Rezept für ein cremiges Dessert. Es schmeckt fein und süß. Man hat das Gefühl, dass es einem auf der Zunge schmelzt.
Man braucht:
450 g Esskastaniencreme
225 g Puderzucker
1 Eigelb
4 EL Butter
2 EL Kakao
200 g Butterkekse
125 ml Milch
Blockschokolade
Für die Buttercreme:
75 g Butter
175 g Puderzucker
3 EL Kakao
5 Tropfen Vanillearoma
2-3 EL Milch
Zuerst die Esskastaniencreme mit dem Zucker, Eigelb, Butter und Kakao mischen bis eine Creme entsteht.
Die Butterkekse in Milch einweichen, eine Schüssel damit auskleiden und dort hinein die Kastaniencreme geben und mit den restlichen eingeweichten Butterkeksen bedecken. Die Schüssel über Nacht in den Kühlschrank stellen.
Am nächsten Tag die Buttercreme herstellen. Die Zutaten für die Creme mischen bis eine Glasur entsteht. Den Esskastanienkuchen mit einem Messer aus der Schüssel lösen und mit der Buttercreme bestreichen. Zuletzt die Blockschokolade über den Kuchen raspeln.
Der Kuchen ist eher eine Creme. Man kann ihn mit Schlagsahne servieren.
Tipp: Rum in der Creme gibt Pepp
Da dieses Dessert sehr süß ist genießt man es besser mit einem starken Espresso ohne Zucker.
Nicht vergessen, dass man dieses Dessert einen Tag bevor man es genießen kann zubereiten muss!!!
Bon Appetit :-)
Hammer lecker! Vielen Dank für die Spende an unseren Hauskreis.
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