Today I made turkish Börek and Salad.
The wheather is starting to be sunny and warm here in Constance-spring is finally arriving and so I decorated the table for us springlike with tulips.
For the Börek you need:
2 Eggs
4 tablesp. Olive Oil
125 ml Water
150 ml Milk
Butter
400 g Yufka
1 Onion
900 g fresh Spinach
Salt, Pepper
50 g feta
For the charge you heat 3 tablesp. Oil in a pan, then give the hacked onion into it and wait until the onion is roastet a lil bit. Then you give the fresh washed spinach into the pan and cook it until it is shrunked. Then you give the cheese into the spinach and season it with salt and pepper.
Preheat the oven to 180°C. Mix the eggs with 1 tablesp. Oil, Milk and Water. Then take a baking dish and grease it with butter. Cut a piece of yufka which is a lil bit bigger then the baking dish and give it into the dish. Then brush the first shift of yufka with the oil,milk mixery and repeat this until you have 4 shifts of yufka. Then you fill in the spinach-mixery. After all spinach is in the baking dish you put again 4 shifts of yufka on it and every shift you cream with the milk-oil mixery. At least you sprain the overlaying parts of the yufka and bake the börek for 20 minutes until the yufka is golden brown.
While you are waiting you can prepare a salad.
For the salad you need:
4 tomatos
1 cucumber
4 tablesp. Olive Oil
2 tablesp. white wine vinegar
fresh parsley
fresh mint
Salt, Pepper,Sugar
fresh Olives
You cut the tomatos and cucumber into stripes and decorate them on a plate. Then you mix the oil with the spices and hacked herbages and give this mixery over the vegetables. Finally you give some Olives on the plate and decorate all with fresh herbages.
You can enjoy the meal with good wine and fresh baguette.
Bon Appetit :-)
Heute habe ich türkisches Börek und Salat zubereitet.
Das Wetter beginnt sonnig und warm zu sein hier in Konstanz-der Frühling beginnt und somit habe ich den Tisch frühlingshaft mit Tulpen dekoriert.
Für das Börek braucht man:
2 Eier
4 EL Olivenöl
125 ml Wasser
150 ml Milch
Butter
400 g Yufka
1 Zwiebel
900 g frischen Spinat
Salt, Pfeffer
50 g Feta
Für die Füllung 3 EL Öl in einer Pfanne erhitzen und die Zwiebel gehackt in der Pfanne goldbraun dünsten. Dann den Spinat gewaschen hineingeben und köcheln lassen bis er eingefallen ist.Dann den Feta dazugeben und alles mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Den Ofen auf 180°C vorheizen. Die Eier mit einem EL Öl, der Milch und Wasser mischen.Danach eine Backform mit Butter einfetten. Aus dem Yufka ein Stück ausschneiden, das etwas größer ist als die Form und es in die Form legen. Den Teig mit der Ei-Ölmischung bestreichen und nach diesem Schema weitere 3-4 Teigschichten aufschichten. Danach die Spinatmischung auf dem Teig verteilen. Zuletzt nach dem alten Schema weitere 4-5 Teigschichten auf den Spinat aufschichten und die überstehenden Enden des Teigs umknicken. 20 Minuten in dem vorgeheizten Ofen backen bis der Teig goldbraun ist.
Währenddessen den Salat zubereiten.
Man braucht:
4 Tomaten
1 Salatgurke
4 EL Olivenöl
2 EL Weißweinessig
frische Petersilie
frische Minze
Salz,Pfeffer,Zucker
frische Oliven
Die Tomaten und die Gurke in Scheiben schneiden und abwechselnd auf einer Platte anrichten. Das Öl mit den Gewürzen und gehackten Kräutern shaken und dann über den Salatteller geben. Zuletzt ein paar Oliven dazugeben und alles mit frischen Kräutern dekorieren.
Man kann das Essen mit gutem Wein und frischem Baguette genießen.
Bon Appetit :-)
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